< Skip to ContentSkip to Navigation
Home Actueel Noorderpoort en iZorgd! ondertekenen samenwerkingsovereenkomst

Noorderpoort en iZorgd! ondertekenen samenwerkingsovereenkomst

23 mei 2018

Op donderdag 24 mei ondertekenen Noorderpoort Technologie & ICT en iZorgd! een samenwerkingsovereenkomst. De onderwijsinstelling en iZorgd! - een bedrijf dat de Digitale Stamtafel inzet om mensen zelfregie te geven en te ondersteunen om daar zorg te krijgen waar ze dat wensen -  werken samen in een online platform. Mensen kunnen elkaar sociaal ontmoeten via een virtueel netwerk. Zo hebben zij zelf regie over hun eigen privacy en wie toegang heeft tot hun data.
 
ICT-studenten van Noorderpoort bieden in deze samenwerking een helpende hand. Zo zorgen zij ervoor dat er een toegankelijke website wordt gebouwd en leren zij ouderen om te gaan met tablets en behandelen zij de meest uiteenlopende ICT-vraagstukken. Ook onderzoeken de studenten of robotica een grotere toegevoegde waarde kan betekenen in de zorg. Behalve ICT-studenten  gaan ook studenten Verpleegkunde en Mechatronica deelnemen aan projecten die door iZorgd! worden aangeleverd. Hierbij leren zij zorg en technologie toe te passen en komen zij in aanraking met technologische facetten en de gebruikers daarvan.
 
Volgens Noorderpoort en iZorgd! gaan zorg en technologie hand en hand samen en is het voor studenten en zorginstellingen van groot belang om technologische ontwikkelingen te volgen en waar mogelijk te omarmen.

Thema: Persbericht

muntinglaan_foto_2_1.jpg

Technologie & ICT

Muntinglaan 3
9727 JT Groningen

Terug naar boven