< Skip to ContentSkip to Navigation
Home Actueel Noorderpoort Educatie en Leerbouwen samen van start

Noorderpoort Educatie en Leerbouwen samen van start

01 april 2019

Noorderpoort Educatie en Leerbouwen, praktijkopleidingsorganisatie voor wie in de bouw wil werken, zijn een samenwerking aangegaan. De samenwerking richt zich op laaggeletterden, statushouders of personen met afstand tot de arbeidsmarkt die een werk/leertraject aangeboden krijgen. 

Het doel van dit traject is het verhogen van het taalniveau en het uitbreiden van kennis en vaardigheden op de werkvloer onder de naam “Taal op de werkvloer”. Wanneer de deelnemers zich deze vaardigheden eigen hebben gemaakt, vergroten zij hun kansen op behoud van werk of de doorstroom naar een nieuwe baan. 

Perspectieven en baangarantie
Omdat de arbeidsmarkt aantrekt, lukt het steeds vaker werkzoekenden na een kortdurend traject aan een betaalde baan te helpen. Ook de cursussen “Voorbereiding VCA” en “VCA” worden in deze samenwerking aangeboden.

Leerbouwen heeft een groot netwerk van bedrijven die banen aanbieden als metselaar, stukadoor, schilder, houtbewerker of zonnepanelenmonteur na succesvolle afsluiting van het werk/leertraject. Noorderpoort Educatie heeft ervaren docenten die het lesprogramma verzorgen op de locatie bij Leerbouwen 

Goed werknemerschap
Werknemersvaardigheid kent vele facetten. Het gaat niet alleen om communicatie met collega's en leidinggevenden. Ook bijvoorbeeld het nakomen van afspraken is belangrijk, evenals kennis van de bedrijfscultuur met de daarbij horende omgangsvormen.

Thema: Persbericht

01_Eemsdollard_Beroepsonderwijs_Appingedam__2015-2Worddocument.JPG

Educatie

Opwierderweg 2
9902 RC Appingedam

locatie eduactie hoogezand.jpg

Educatie

Laan van de Sport 4 (Aletta Jacobs College)
9603 TG Hoogezand

BusAdm-Buitenzijde-0008.jpg

Educatie

Hora Siccamasingel 177
9721 HE Groningen

stadskanaal-02.jpg (1)

Educatie

Continentenlaan 4 ('t Kofschip)
9501 DG Stadskanaal

Noorderpoort_Locatie_Campus_Winschoten_1908-3DTPVormgeving.jpg

Educatie

P.C. Hooftlaan 1
9673 GS Winschoten

NP-Educatie-Winsum-0006.jpg

Educatie

Warfstraat 1
9951 BS Winsum

Terug naar boven