< Skip to ContentSkip to Navigation
Home Actueel Na de opleiding Assistent-accountant opende Ali zijn eigen crêperie en delicatessenzaak

Na de opleiding Assistent-accountant opende Ali zijn eigen crêperie en delicatessenzaak

31 december 2018

Ali Abbas volgde de opleiding assistent-accountant bij Noorderpoort en tijdens zijn opleiding solliciteerde hij bij de Ondernemersacademie in Groningen. Hij werd toegelaten, rondde dit afgelopen zomer af en opende onlangs ‘Oh Crêpe’, een crêperie en delicatessenzaak in Haren. Ook won hij de VNO-NCW MKB Noord award. Een award voor startende ondernemers.

“Ik ben de opleiding assistent-accountant bij het Noorderpoort begonnen omdat ik het leuk vond om met cijfers te werken. Daarnaast geeft de opleiding een goede basis over hoe de administratie werkt in een bedrijf. Dat vond ik interessant. Ik vond Noorderpoort een fijne school. Ik werd altijd goed gesteund door de docenten en ik kijk echt terug op een fijne tijd daar.

Na het afronden van deze opleiding heb ik gesolliciteerd bij de Ondernemersacademie Groningen. Dit is een samenwerking tussen mbo-scholen. Studenten kunnen tijdens dit jaar alles leren over het ondernemerschap. Er werden 25 studenten uitgekozen die hiermee mochten starten en gelukkig was ik een van hen. Op de ondernemersacademie volgde ik allerlei workshops en kreeg ik een coach. Ik bouwde een groot netwerk op. Dit is heel belangrijk in het ondernemerschap. Daarnaast leerde ik beter communiceren, pitchen en presenteren. Ook heel belangrijk.

Het idee van een crêperie kwam niet zomaar aanwaaien. Tijdens de ondernemersacademie heb ik allerlei ideeën bedacht en gebrainstormd. Ik wist niet precies wat ik wilde, maar dat ik iets voor mezelf wilde was duidelijk. Ik hou van vakanties en kwam regelmatig in Parijs en London. Daar kwam ik crêperies tegen en ik dacht, dit hebben we Noord-Nederland helemaal niet, terwijl hier zoveel studenten zijn. Ik ging ervoor en sinds 10 november is mijn zaak geopend. Ik krijg steeds meer naamsbekendheid en mensen zijn enthousiast. Daar word ik blij van. Mijn wens is om meerdere vestigingen in het Noorden te openen. Maar eerst ga ik aan de slag met mijn zaak in Haren.

Tip voor studenten: Denk groot, maar realistisch en kijk niet zo veel naar andere mensen, maar doe wat je gevoel je ingeeft. Je eigen gevoel is vaak juist, dus ga ervoor.”

Thema: Open dagen

Terug naar boven