< Skip to ContentSkip to Navigation
Home Actueel Meiden maken kennis met wereld van techniek, bèta en ICT

Meiden maken kennis met wereld van techniek, bèta en ICT

02 april 2019

Op donderdag 11 april worden honderden vmbo-meiden bij Noorderpoort en het Alfa-college ondergedompeld in de wereld van techniek, bèta en ICT. Ze volgen workshops, bezoeken bedrijven en maken kennis met vrouwelijke professionals. Deze activiteiten staan in het teken van de landelijke Girlsday 2019 waaraan deze ROC’s zich hebben aangesloten. Het doel van Girlsday is meiden van 10 tot 15 jaar interesseren voor de wereld van techniek, bèta en ICT. Girlsday is een initiatief van het landelijk expertisebureau VHTO in samenwerking met TechniekTalent.nu en het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Activiteiten
Op locatie Admiraal de Ruyterlaan van het Alfa-college doen de vmbo-leerlingen mee aan workshops als 'Hoe tof is waterstof', 'Dat smaakt naar meer' en 'Solderen voor dummies'. Bij Noorderpoort Automotive & Logistiek volgen de meiden workshops als 'Kijkje onder de motorkap', 'Vrachtwagencabine kantelen en klauteren door de cabine' en 'Wat kost deze auto'. Bij de locatie Noorderpoort Technologie & ICT gaan de meiden als technici aan de slag in de werkplaats van werktuigbouwkunde, elektrotechniek, procestechniek en ICT. In Delfzijl brengen de meiden een bezoek aan Noorderpoort Energy & Maritime en zijn ze getuige van een tewaterlating van een schip. Bij Noorderpoort Beroepsonderwijs Stadskanaal leren de dames onder andere hoe zij kunnen vliegen met een drone. Daarnaast staan bij beide ROC’s bedrijfsbezoeken op het programma aan onder andere KPN, RTV Noord, Holthausen, Conduqt, Mercedes-Benz Wensink en het UMCG.

Girlsday
Girlsday is afgeleid van het Amerikaanse ‘Take-Our-Daughters-To-Work-Day’. Op die dag zien meiden wat de waarde is van een goede opleiding en carrièremogelijkheden in de toekomst. Naast de tienduizenden meiden die in Nederland meedoen, wordt Girlsday ook in onder andere Spanje, Polen, Zwitserland en Luxemburg georganiseerd.

Thema: Persbericht

02_Eemsdollard_Energy___Maritime__2015-3DTPVormgeving.jpg (1)

Energy & Maritime

Duurswoldlaan 2 A
9936 HA Delfzijl

NP-Automotive-Locatie-0010.jpg

Automotive & Logistiek

Bornholmstraat 31
9723 AW Groningen

muntinglaan_foto_2_1.jpg

Technologie & ICT

Muntinglaan 3
9727 JT Groningen

Stadskanaal nieuwe locatie 2.jpg

Beroepsonderwijs Stadskanaal

Sportparklaan 5
9502 CW Stadskanaal

Terug naar boven