< Skip to ContentSkip to Navigation
Home Actueel Lisanne volgt de Bakkersopleiding

Lisanne volgt de Bakkersopleiding

26 februari 2018

‘Ik vond het altijd al leuk om thuis te bakken en toen ik op een open dag van Noorderpoort was dacht ik meteen: Ja, dit lijkt me wel wat. Dit wil ik gaan doen! Tijdens de open dag werd ook erg goed uitgelegd wat de opleiding inhoudt en dat maakte me nog enthousiaster.

Ik zit nu in het tweede jaar en moet volgend jaar een richting kiezen: brood of banket. Ik vind zelf banket, oftewel patisserie, erg leuk. Daar is zoveel over te leren, je kunt zelfs een patisserieopleiding in Frankrijk doen bijvoorbeeld. Maar dieper ingaan op smaken en de theorie die daar achter zit lijkt me ook heel erg interessant.

Ik loop nu stage bij een banketbakker. Die doen zelf ook niets met brood, daar hebben ze de materialen ook niet voor. Brood kopen ze in. Mijn vorige stage liep ik bij een bakker die wel beide deed.

Twee dagen in de week loop ik stage en de andere dagen heb ik gewoon les. De combinatie van stage en leren op school sluit goed op elkaar aan en is erg leerzaam. Wanneer ik op school iets heb gemaakt en het is niet goed, kan ik bij mijn stagebegeleider aankloppen. Hij geeft me tips en met zijn ervaring kan hij me goed helpen.

Op donderdag en vrijdag hebben we op school praktijklessen. Een praktijkblok duurt vier uur. Je krijgt een lijst met producten die je moet maken en je moet dan zelf indelen hoe je dat het beste kunt doen. Ik vind dat echt goed, want je krijgt meteen inzicht hoe je dat later in een bakkerij moet toepassen. Dan is het natuurlijk wel op een grotere schaal.

De rest van de uren hebben we vakken als Nederlands, rekenen en een blok theorie. De theorie gaat echt over het bakken. Daar moet je ook verslagen over schrijven en theorieopdrachten over maken. Soms kun je je ook voorbereiden op de praktijklessen.

De sfeer is goed. De docenten zijn goed en ik kan het goed met ze vinden. Ik zit ook in een leuke klas. Vorig jaar hebben we een klassenfeest georganiseerd bij mij thuis. We moesten een opdracht maken en geld inzamelen. Dat deden we door lege flessen in te zamelen. En ja, waarom zou je daar geen klassenfeest aan hangen? Op die manier was het gemakkelijk om flessen in te zamelen ;-). En het was natuurlijk erg gezellig, want de hele klas was uitgenodigd.’

Thema: Open dagen

NP-Euroborg-Locatie-0006.jpg

Gastvrijheid & Toerisme

Boumaboulevard 113 , (Euroborg)
9723 ZS Groningen

Terug naar boven