< Skip to ContentSkip to Navigation
Home Actueel Landelijke vakwedstrijd voor mbo-studenten bij Noorderpoort

Landelijke vakwedstrijd voor mbo-studenten bij Noorderpoort

09 januari 2020

Op woensdag 15 januari  organiseert Noorderpoort Gezondheidszorg & Welzijn de kwalificatiewedstrijd van Skills Heroes, een landelijke vakwedstrijd voor mbo-studenten. Tijdens deze dag strijden 23 excellente studenten van de opleiding Onderwijsassistent, afkomstig van ROC’s uit heel Nederland, om een plek in de finale. 
 
De wedstrijd bestaat uit opdrachten uit de beroepspraktijk. Deelnemers moeten deze opdrachten binnen een bepaalde tijd afronden. Onder toeziend oog van een jury wordt gelet op basisvaardigheden, verzwaarde onderdelen en de kwaliteit van het resultaat. De studenten met de beste scores verdienen een plek in Skills The Finals, het nationale kampioenschap.
 
Vakwedstrijden Skills Heroes
Skills Heroes zijn vakwedstrijden voor het mbo. Jaarlijks worden er circa 50 vakwedstrijden georganiseerd, waar studenten hun skills kunnen laten zien. De opdrachten die tijdens deze wedstrijden aan bod komen, passen goed in het onderwijsprogramma en kunnen worden ingezet als les- en toetsingsmateriaal of als voorbereiding op het examen of de proeve van bekwaamheid.
 
De voorrondes van Skills Heroes vinden plaats in schoolverband. De winnaars van de voorrondes nemen deel aan de kwalificatiewedstrijden. Deze worden op diverse ROC’s in heel Nederland georganiseerd. De beste studenten strijden vervolgens in Skills The Finals om de landelijke titel en een plek op de Europese vakwedstrijden.

Thema: Persbericht

01_Gezondheidszorg___Welzijn__2015-3DTPVormgevingverkleind.jpg

Gezondheidszorg & Welzijn

Verlengde Visserstraat 20
9718 JB Groningen

Terug naar boven