< Skip to ContentSkip to Navigation
Home Actueel Julia volgt de Koksopleiding

Julia volgt de Koksopleiding

10 december 2018

Op 12-jarige leeftijd jaagde Julia haar moeder al de keuken uit met een pollepel: “ik red me wel”. Een passie voor koken is er dus altijd al geweest. De moeder van Julia kookte graag en nam haar daar op jonge leeftijd al in mee. Het logische vervolg? De koksopleiding! 

Ik volg de koksopleiding in Winschoten. Ik woon in Veendam dus ik ga elke dag een half uurtje in de bus, dat is prima te doen. De vakken die bij mijn opleiding horen vind ik leuk. Het is een combinatie van praktijk en theorie. Zo leer ik in theorie wat de namen van snijtechnieken zijn bijvoorbeeld, of hoe de keukenbrigade in elkaar zit (wie doet wat in de keuken). In de praktijklessen kan ik dit meteen toepassen. Daar leer ik veel van.

Inmiddels zit ik in het 2e jaar van de opleiding en nu krijgen we meer praktijkles dan theorie. We koken voor grotere groepen, soms voor zo’n 30 à 35 man. In onze school is een restaurant waar gasten kunnen eten. Met mijn medestudenten sta ik dan in de keuken. Hier is goede communicatie erg belangrijk. Dit vind ik ook gelijk het leukste aan de opleiding; veel samenwerken en samen gasten blij maken met lekker eten. De klasgenoten zijn ook heel leuk en de leraren helpen ons goed. We hebben het gezellig met elkaar.

Als ik uit alle beroepen van de wereld kon kiezen, koos ik alsnog voor de opleiding tot kok. Het liefst zou ik m’n eigen restaurant beginnen, maar daarvoor wil ik eerst 5 tot 10 jaar werkervaring op doen. Nu loop ik stage in de keuken van een verzorgingstehuis, dat vind ik ook heel leuk. Wanneer ik daar eten maak en serveer, komt er meer bij kijken omdat de mensen vaak wat extra hulp nodig hebben. Ik kan deze mensen dan echt gelukkig maken door ze lekker eten te geven, het voor ze te snijden én even een praatje met ze te maken.

Thema: Open dagen

NP_WinschotenCampus_7310_verkleind.jpg

Campus Winschoten

P.C. Hooftlaan 1
9673 GS Winschoten

Terug naar boven