< Skip to ContentSkip to Navigation
Home Actueel Jongeren leren hoe het is om oud te zijn

Jongeren leren hoe het is om oud te zijn

20 februari 2018

Op zondag 18 februari hebben leerlingen van weekendschool Oldambt een bezoek gebracht aan het ZorgThuis in Winschoten. Hetty Borra en Solange Sommeling van Noorderpoort hadden een leuke en leerzame gastles verzorgd in het ZorgTechnologiehuis. De jongeren kregen verouderingspakken aan en moesten daarmee simpele dingen doen zoals gaan zitten in een stoel en iets oprapen van de grond. Zo konden de leerlingen zelf ervaren hoe het is om oud te zijn.

Naast de opdrachten in het ZorgThuis werd er nog een wedstrijd op het Marktplein georganiseerd met rollators, een loopfiets en een rolstoel. Ze leerlingen hebben de dag afgesloten met een discussie waarbij vragen werden beantwoord “wil jij 150 jaar oud worden?” en “wat is het moeilijkste aan ouder worden?” Al met al was het een leerzame middag waarin de leerlingen kennis hebben gemaakt met zorgtechnologie en een stukje meer begrip hebben gekregen voor de ouder wordende medemens. 

Het ZorgThuis in Winschoten
Het ZorgThuis is een samenwerkingsproject tussen woningcorporatie Noorderpoort Campus Winschoten en Acantus. Het thema van dit project is “langer veilig thuis wonen”. Studenten van Campus Winschoten hebben in opdracht van Acantus nagedacht over een passende indeling voor een rollatorvriendelijk huis. Op basis hiervan zijn in Winschoten twee woningen ingericht. Eén is gericht op COPD en één op dementie. In het ZorgThuis zijn veel verschillende hulpmiddelen te vinden, van een simpele grijpstok tot een speciaal ontwikkelde tablet voor ouderen.

Thema: Persbericht

NP_WinschotenCampus_7310_verkleind.jpg

Campus Winschoten

P.C. Hooftlaan 1
9673 GS Winschoten

Terug naar boven