< Skip to ContentSkip to Navigation
Home Actueel Jeroen heeft de opleiding MTS elektronica gevolgd en is nu eigenaar van Bossers & Cnossen

Jeroen heeft de opleiding MTS elektronica gevolgd en is nu eigenaar van Bossers & Cnossen

07 januari 2019

Toen Jeroen destijds begon met de opleiding MTS elektronica bij Noorderpoort, was hij met zijn medestudenten de eerste groep die aan deze nieuwe opleiding startte. Jeroen was al aan het solderen met elektronica voordat hij naar school ging.

“Elektronica was echt mijn hobby. Ik ging naar de havo, bleef een jaar zitten en met de hakken over de sloot haalde ik havo 4. Toen zeiden mijn ouders: ‘jij moet naar een beroepsopleiding, dat past vast beter’. Het werd de MTS en dat ging me gemakkelijk af. Waarom? Omdat ik iets deed wat ik leuk vond.

Ik had een leuke tijd bij Noorderpoort. Het was een pionier-tijd. De opleiding was nieuw, dus we mochten veel zelf ontdekken en uitzoeken. De docenten waren prettig en de sfeer was goed. Wat ik vooral leuk vond is dat we destijds computerles (ja, we hebben het over een tijd geleden) kregen, van de wiskundeleraar. Ik had er meer verstand van dan hij omdat ik er veel uren van mijn vrije tijd in stak. Ik hielp met de les en haalde daardoor zelf ook goede cijfers. Dat zijn leuke herinneringen.

Na mijn studie ben ik bij Philips aan de slag gegaan. Daar heb ik snel carrière gemaakt en veel geleerd. Maar ik wilde terug naar Groningen, daar wilde ik iets betekenen. En dat is gelukt want inmiddels ben ik samen met mijn partner eigenaar bij Bossers & Cnossen en zijn we gegroeid van een man of 6, 7 naar 90. Ons bedrijf helpt bedrijven met IT-oplossingen om het werk efficiënter, effectiever en ook leuker te maken. Dit kan gaan om virtuele infrastructuren, digital signage tot programma’s om mensen de juiste skills bij te brengen om met nieuwe IT middelen om te gaan.

Je kan werken ín de IT en je kan werken met IT. Werken ín IT  is een verstandige keuze. Werken met IT geldt voor iedereen. Wat je beroep ook is, je krijgt er altijd mee te maken.

Het is lastig om de ontwikkelingen in de IT bij te houden, want wat je nu leert tijdens je opleiding, is aan het eind van je studie alweer gedeeltelijk achterhaald. Nieuwe ontwikkelingen moeten daarin verandering brengen. Vandaar dat Noorderpoort is gestart met de werkplaats voor Digitaal Vakmanschap in Het Nieuwe Kasteel. Deze werkplaats wordt een omgeving waarin onderwijs en bedrijven intensief samenwerken om onderwijs te verbeteren en instroom naar IT opleidingen te bevorderen. Daar is ons bedrijf trotse partner van. Superleuk.

Een tip voor studenten: Kennis is leuk en zeker, op school kun je veel leren. Maar focus ook op je sociale vaardigheden, empathisch vermogen, wees nieuwsgierig en leer van je fouten. Stel ‘waarom?’ vragen. De grotere bedrijven als Apple, Microsoft selecteren niet meer alleen op diploma’s maar vooral op skills. En skills kun je ontwikkelen.”

Terug naar boven