< Skip to ContentSkip to Navigation
Home Actueel Hendrien is na het mbo Medische Hulpverlening gaan studeren

Hendrien is na het mbo Medische Hulpverlening gaan studeren

14 januari 2019

Het interview met Hendrien werd onderbroken door een melding voor de ambulance waarop ze werkzaam is. Zo zie je maar, je weet nooit hoe de dag verloopt! Hendrien begon haar carrière op de ambulance bij de opleiding Verpleegkundige bij Noorderpoort in Assen.

“Ik had een superleuke tijd tijdens mijn opleiding Verpleegkundige bij Noorderpoort in Assen en ik heb er veel geleerd. Toen ik deze opleiding had afgerond was ik nog niet helemaal klaar vond ik en ben begonnen aan de HAN in Nijmegen. Daar heb ik de bachelor Medische Hulpverlening gedaan en afgelopen juli afgerond. Nu werk ik op de ambulance.

Ik kom zelf uit Sleen, dus een opleiding in Assen was destijds niet per se heel handig. Maar de opleiding bij Noorderpoort trok mij aan en een kennis van me deed de opleiding daar en was enthousiast. De open dag voelde goed. Er was een duidelijke voorlichting en de mensen waren enthousiast. Dus koos ik voor m’n gevoel en daar heb ik nooit spijt van gehad. De locatie in Assen is kleinschalig en het contact met de docenten is goed. Ze weten echt wie je bent, en waar je hulp bij nodig hebt. Het voelt heel persoonlijk.

Ik werk nu in een traineeship. Een traineeship kun je zien als een soort externe stage, maar ik krijg wel gewoon salaris. Ik ben in dienst van UMCG ambulancezorg, maar werk als 3e persoon. Ik heb altijd een maatje die meekijkt hoe het gaat. Zo leer ik het vak in de praktijk, maar hoef ik het niet helemaal alleen te doen. Dat bevalt heel erg goed. De kans op een baan na afloop van het traineeship is groot. Dat is best een luxe. De organisatie steekt geld en energie in mij, om mij uiteindelijk ook aan het werk te houden.

Bij de ambulance heb ik het nu heel erg naar mijn zin. Ik ga eerst het traineeship afronden zodat ik zelfstandig aan de slag kan. Het werk is heel afwisselend dus dat verveelt nooit. Ooit wil ik misschien in het buitenland werken. In Afrika (ik deed een minor in Uganda), of de ABC-eilanden bijvoorbeeld. Maar dat is iets voor de toekomst.

Een tip voor nieuwe en huidige studenten: Luister altijd naar je gevoel en doe alleen iets waar je je prettig bij voelt. Dit geldt ook voor de keuze van je school en de studie. Ga je dromen achterna. Als je iets echt graag wilt, dan kom je er wel.

Gezondheidszorg Assen

Gezondheidszorg Assen

Zeemanstraat 1
9406 BZ Assen

Terug naar boven