< Skip to ContentSkip to Navigation
Home Actueel Health Hub Roden verhuist naar nieuw pand

Health Hub Roden verhuist naar nieuw pand

19 september 2018

De Health Hub Roden opent 24 september de deuren van haar nieuwe pand voor ondernemers in de medische technologie. De Health Hub wordt mede mogelijk gemaakt door Noorderpoort. Gedeputeerde Henk Brink en wethouder Henk Kosters reiken een bloemetje uit aan de nieuwe ondernemers die zich gaan vestigen in het nieuwe pand van Health Hub Roden. Daarnaast is er voor geïnteresseerde ondernemers de mogelijkheid om tekeningen en plannen voor de verbouwing in te zien.
 
Begin 2017 is Noorderpoort gestart met het keuzedeel Zorg, Innovatie & Technologie bij de Health Hub in Roden. Studenten van de opleidingen Verzorgende IG, Verpleegkundige en Maatschappelijke Zorg maken tijdens dit onderwijsonderdeel kennis met alles wat met techniek in de zorg te maken heeft, zoals domotica, robotica en het Elektronisch Patiëntendossier.
 
In maart 2018 namen de Provinciale Staten van Drenthe en de gemeenteraad van Noordenveld het besluit een groter pand voor Health Hub Roden aan te schaffen. Met deze aankoop faciliteren deze partijen de ontwikkelingen op het gebied van innovatie en werkgelegenheid in de medische technologische sector. Deze maand vestigen de eerste 7 ondernemers zich in het nieuwe pand dat binnenkort verbouwd wordt.

Eigenzinnig en inspirerend 
Health Hub Roden is de afgelopen jaren flink gegroeid. In deze Hub werken bedrijven, kennisinstellingen en overheid samen aan medische innovaties. De faciliteiten die Health Hub Roden biedt kunnen ondernemers helpen bij hun groei. In het nieuwe pand nemen diverse bedrijven met een medisch technologische focus plaats. Samen met studenten van onder andere Noorderpoort en de Hanzehogeschool Groningen worden diverse projecten opgestart op het gebied van zorg en technologie.

Thema: Persbericht

01_Gezondheidszorg___Welzijn__2015-3DTPVormgevingverkleind.jpg

Gezondheidszorg & Welzijn

Verlengde Visserstraat 20
9718 JB Groningen

Terug naar boven