Skip to ContentSkip to Navigation
Home Actueel Hallo MBO: het mbo komt naar jou toe!

Hallo MBO: het mbo komt naar jou toe!

21 september 2017

De 5 grote noordelijke mbo-scholen: Noorderpoort, Alfa-college, Drenthe College, Terra en ROC Menso Alting luiden het nieuwe voorlichtingsjaar in met de campagne Hallo MBO.

Voorlichting om leerlingen te helpen bij het studiekeuzeproces
Er zijn ontzettend veel opleidingen in het mbo. Dit maakt het lastig om te kiezen. Om vmbo-leerlingen te helpen bij het kiezen van een vervolgopleiding komen wij, als noordelijke mbo’s langs op alle vmbo-scholen in de stad en provincie Groningen. Ook zullen we een aantal scholen in Drenthe en Friesland bezoeken. Dit zal plaatsvinden in de periode vanaf 21 september tot en met 31 oktober.

Studenten van onze eigen mbo-opleidingen vertellen over hun ervaringen en we delen zogenaamde toolkits (tasjes met inhoud) uit met voorlichtingsmateriaal en gadgets.

Specifiek voor deze campagne hebben we een Hallo MBO filmpje laten maken.


Aansluitend op de voorlichtingen op de vmbo-scholen vindt de Hallo MBO Informatiemarkt plaats. Dit zal zijn op:

donderdag 2 november van 18.30 – 20.30 uur.

Noorderpoort organiseert deze informatiemarkt zowel aan de Hora Siccamasingel 177 in Groningen als aan de Sportparklaan 5 in Stadskanaal.

Voorlichters van al onze opleidingen zijn dan aanwezig om vragen te beantwoorden. Ook kunnen studenten zich dan inschrijven en informatie krijgen over de intake. Aankomende studenten en hun ouders/verzorgers zijn dan ook van harte welkom op onze locatie aan de Hora Siccamasingel in Groningen of aan de Sportparklaan in Stadskanaal.

Thema: Hallo mbo