< Skip to ContentSkip to Navigation
Home Actueel Danny zit in het tweede jaar van de opleiding Mediavormgeving

Danny zit in het tweede jaar van de opleiding Mediavormgeving

03 januari 2019

Creatieve Danny zit in het tweede jaar van de opleiding Mediavormgeving. Designing is zijn grootste hobby. Dit doet hij veel in z’n vrije tijd en daar is hij al heel lang geleden mee begonnen. Vandaar dat hij ook voor deze opleiding heeft gekozen.

“Ik kan me niet meer herinneren dat ik níet aan het designen was. Vanaf het moment dat ik mijn eerste computer kreeg ben ik er al mee bezig. Dat is echt al heel lang geleden. Ik zocht dus een opleiding die hier goed bij paste, zodat ik ooit van mijn hobby mijn werk zou kunnen maken. Van vrienden van m’n broer hoorde ik positieve verhalen over deze opleiding. Ik ben iemand die houdt van verrassingen dus ik dacht: ‘deze opleiding kies ik, en ik ga het gewoon doen’.

In maart moet ik stagelopen. Ik twijfel een beetje tussen een stage waarbij webdesign belangrijk is of iets met tekenen. Ik ben de laatste tijd meer gaan tekenen op tablets, en daar kan ik wel echt van genieten. Zelf dingen maken die niet mogelijk zijn met foto-editing. Maar webdesign lijkt me ook leuk, omdat dat meer nieuw is voor mij. Voor de toekomst lijkt het me ook leuk om daarmee aan de slag te gaan. Gelukkig heb ik nog even om te kiezen.

De opleiding bevalt heel goed. Het is voor het eerst dat ik het echt leuk vind om naar school gaan. De band met mijn docenten is super goed. Het is meer een docenten/vrienden-relatie waardoor ik leuk met ze kan praten. Heel anders dan op de middelbare school, waar de docent echt de ‘baas’ is. Je kunt lekker jezelf zijn, dat vind ik heel belangrijk. Je krijgt veel vrijheid en verantwoordelijkheid. De lessen zijn praktisch ingericht. Je leert over verschillende technieken in vormgeving en die passen we dan gelijk ook toe. Dat is handig, want al het werk dat ik maak, kan ik gebruiken voor mijn portfolio als ik wil solliciteren naar een baan of een stage. Dan heb je gelijk iets dat je kunt laten zien!”

Thema: Open dagen

Terug naar boven