< Skip to ContentSkip to Navigation
Home Actueel Corona-update: start van nieuwe studiejaar

Corona-update: start van nieuwe studiejaar

13 augustus 2021

Het kabinet heeft besloten dat het veilig en verantwoord is om dit studiejaar de 1,5 meter-afstand-regel los te laten bij het onderwijs dat je krijgt. Dat betekent dat we je vaker op school kunnen ontvangen en je je medestudenten ook (weer) vaker in ‘real life’ ziet. Daar zijn we blij mee. Maar om dit veilig te organiseren is/blijft een aantal zaken belangrijk. Lees die hieronder goed door.

  • draag een mondkapje wanneer je door onze gebouwen loopt. Als je in de les zit, kun je ‘m afzetten. Een mondkapje is voorlopig ook nodig voor reizen met het openbaar vervoer.
  • volg de looproutes in de gebouwen en houdt afstand op de plekken waar dat wel kan (bijv. in de gang).
  • schud geen handen, was je handen regelmatig en blijf thuis bij klachten en laat je testen bij de GGD.
  • we adviseren om je ook zonder klachten twee keer per week preventief te laten testen; je kunt gratis zelftesten bestellen via zelftestonderwijs.nl.
  • wij roepen daarnaast al onze studenten (en medewerkers) op om zich te laten vaccineren; zo bescherm je jezelf en elkaar. Dit kan bijvoorbeeld via prikkenzonderafspraak.nl.

Via je opleiding krijg je, waar nodig, specifiekere informatie. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met je studieloopbaanbegeleider (SLB'er).

Algemene informatie over de start van het studiejaar vind je op onze website of ga naar de Noorderportal.

Wij wensen je een fijne start van het studiejaar 2021-2022. En alvast: welkom (terug)!  

Terug naar boven