< Skip to ContentSkip to Navigation
Home Actueel Commissaris van de Koning op bezoek bij studenten Noorderpoort

Commissaris van de Koning op bezoek bij studenten Noorderpoort

17 juli 2018

Studenten Ervaringsdeskundigen in Generatiearmoede & Sociale Uitsluiting kregen vrijdag 13 juli de Commissaris van de Koning van Drenthe op bezoek. Jetta Klijnsma ging met de studenten in gesprek over hun opleiding bij Noorderpoort en hun ervaringen op het gebied van generatiearmoede en sociale uitsluiting.
 
Delen van ervaringen 
De Commissaris van de Koning was uitgenodigd door de studenten om kennis te maken met de wereld waar zij in leven. Tijdens het gesprek werden zeer persoonlijke levensverhalen van de studenten gedeeld met Klijnsma. Met trots vertelden de studenten over hun verleden en wat de opleiding hun tot nu toe heeft gebracht. Onder andere kwam aan bod hoe hun eigenwaarde enorm gegroeid is dankzij de opleiding van Noorderpoort. De studenten gaven aan dat ze weer gezien worden en dat ze sneller en gemakkelijker voor zichzelf op durven komen.
 
De studenten hebben nog één studiejaar voor de boeg. De commissaris beloofde om volgend jaar aanwezig te zijn bij de diploma-uitreiking.
 
Een opleiding tot ervaringsdeskundige
De opleiding Ervaringsdeskundigen in Generatiearmoede & Sociale uitsluiting wordt sinds een aantal jaar aangeboden door Noorderpoort, in samenwerking met de Tintengroep. De studenten (ervaringsdeskundigen) worden opgeleid om na hun opleiding te kunnen werken in een soort tandem-constructie met een professionele hulpverlener. Ze ondersteunen onder andere in het bieden van ondersteuning en een luisterend oor, voor verschillende cliënten. De studenten kunnen hun (oude) leefwereld zichtbaar en bespreekbaar maken, waardoor ze dichter bij de cliënten in de hulpverlening staan. Alle studenten gaan binnenkort op stage bij onder andere verschillende gemeentes, woningcorporaties en onderwijs.

Thema: Persbericht

01_Beroepsonderwijs_Veendam__2015-3DTPVormgeving.jpg

Beroepsonderwijs Veendam

Hertenkampstraat 6
9641 GA Veendam

Terug naar boven