< Skip to ContentSkip to Navigation
Home Actueel Amanda Wagenaar wint Noorderpoort Jaarprijs 2019

Amanda Wagenaar wint Noorderpoort Jaarprijs 2019

16 april 2019

Studente Amanda Wagenaar heeft op dinsdag 16 april de 21ste Noorderpoort Jaarprijs gewonnen. Ze kreeg deze uit handen van René Paas, Commissaris van de Koning van Groningen. Er waren vijftien studenten genomineerd voor de Jaarprijs en dit keer had de jury, met name vanwege de grote verschillen in leeftijd, levenservaring en achtergronden, het zeer moeilijk om een winnaar uit te kiezen. Het was haar bevlogenheid en de twinkeling in haar ogen, waarmee Amanda uiteindelijk de jury omver blies.

Vrouw in een mannenwereld
Amanda studeert bij Noorderpoort Technologie & ICT, maar heeft al twee mbo-opleidingen in een totaal andere richting afgrond. De 29-jarige studente heeft als stip op de horizon om op niveau 4 haar opleiding voor ICT Beheerder met goed gevolg af te ronden. Dat ze dat doel gaat halen, staat volgens haar docenten en de jury van de Jaarprijs als een paal boven water: ‘Ze weet zich als enige vrouw tussen allemaal mannen in de ICT-wereld prachtig te manifesteren,’ aldus René Paas tijdens de uitreiking.

Steps to my Future en Medewerkers van het Jaar
Studente Amanda was niet de enige die tijdens de uitreiking van de Noorderpoort Jaarprijs in de prijzen viel. De studenten Filmmaker van Noorderpoort Kunst & Multimedia gingen er in de wedstrijd van Steps to my Future met de winst vandoor. Daarnaast werden ook achttien medewerkers van Noorderpoort door de Centrale Studentenraad in het zonnetje gezet in het onderdeel Medewerkers van het Jaar.

Noorderpoort Jaarprijs voor de 21ste keer uitgereikt
De Noorderpoort Jaarprijs werd voor de 21ste keer uitgereikt aan een student die uitblinkt in ambitie, talent, creativiteit, inzet en/of vakmanschap. Er waren in totaal vijftien studenten van verschillende opleidingen van Noorderpoort genomineerd voor de award. Het arsenaal aan genomineerden was nog nooit zo divers. Van een eerstejaars student die aan het begin van de rest van zijn leven staat, tot een herintreder die al een hele berg aan levenservaring in zijn rugtas heeft zitten. En alles daar tussenin.

Thema: Persbericht

muntinglaan_foto_2_1.jpg

Technologie & ICT

Muntinglaan 3
9727 JT Groningen

Terug naar boven