< Skip to ContentSkip to Navigation
Home Actueel A taste of Ireland

A taste of Ireland

07 maart 2019

Zes Ierse Studenten van Crumlin College zijn deze én volgende week te gast bij Noorderpoort Euroborg Gastvrijheid & Toerisme. De studenten hebben woensdag 27 februari samen met Noorderpoortstudenten een Iers menu ‘A taste of Ireland’ geserveerd in het restaurant Escape.

De studenten hebben de hele middag samengewerkt aan het menu. De samenwerking tussen de studenten verloopt volgens docenten Mark Leonard (Crumlin College) en Ronny Gommers (Noorderpoort) erg goed. De studenten hebben zonder problemen de hele middag samen gewerkt aan het menu zonder dat ze elkaar kenden.

De technieken die in de keuken gebruikt worden verschillen nog wel eens van elkaar volgens Crumlin student Patrick. “Alle mensen zijn zo aardig en willen alles uitleggen. Het is daardoor geen probleem, zo kunnen we van elkaar leren.” Of er veel verschil zit tussen de Nederlandse en Ierse keuken valt volgens Noorderpoortstudent Collin wel mee. “Zij maken veel puree. Voor vanavond hebben we drie soorten puree gemaakt voor één gerecht, wij doen dat niet.” Ook het eten op smaak maken gaat net ietsje anders. “Op ons recept staat vaak hoeveel we nodig zijn voor een gerecht. Op het recept staat nu alleen dat we een sausje gaan maken maar niet hoeveel gram mint er bijvoorbeeld in moet.” De gasten waren lovend over het viergangendiner. 

Het is de eerste keer dat studenten van Crumlin College bij Noorderpoort zijn. Volgens Patrick is dit een mooi begin van een samenwerking. De studenten krijgen drie dagen les bij Noorderpoort, koken op woensdag en vervolgens lopen zij twee dagen stage bij Dot, Huis de Beurs en Paviljoen Sterrebos. Volgend jaar gaan Noorderpoorters naar Ierland om te kijken hoe ze daar les krijgen.

NP-Euroborg-Locatie-0006.jpg

Gastvrijheid & Toerisme

Boumaboulevard 113 , (Euroborg)
9723 ZS Groningen

Terug naar boven