Skip to ContentSkip to Navigation
Home Studeren bij Noorderpoort Start van het studiejaar

Start van het studiejaar

Uiterlijk zes weken voor begin van het schooljaar geven we je alle informatie die je nodig hebt om te kunnen beginnen aan je studie. Die startinformatie kun je vinden op studiestartenbijnoorderpoort.nl. 

Startinformatie
Je ontvangt digitaal of per brief informatie over de introductie, het startmoment van de lessen en andere belangrijke zaken. 

Boeken
We zorgen dat je van te voren weet welke boeken je moet aanschaffen. Vanaf 7 juli kun je de boeken bestellen in de Noorderportal via de tegel "Boeken bestellen". In de meeste gevallen hebben we Studers.nl als boekenleverancier.

Gereedschap en werkkleding
In veel beroepen heb je gereedschap en/of werkkleding nodig. Voordat je start met je opleiding zorgen wij ervoor dat je weet welk gereedschap je moet aanschaffen en waar je dat kunt bestellen.

Is werkkleding voor je opleiding verplicht (denk bijvoorbeeld aan kokskleding voor de opleiding kok), dan word je - ruim voor de opleiding begint - uitgenodigd voor een moment om de kleding te passen. De kleding wordt daarna besteld, zodat je deze in je bezit hebt bij aanvang van het schooljaar. 

Laptop
Voor alle opleidingen bij Noorderpoort heb je een laptop nodig. Als je deze nog niet hebt, zul je die nog moeten kopen.

Schoolkosten
Studeren kost geld. Aan het begin van elk schooljaar krijg je een indicatie van de jaarlijkse schoolkosten van je opleiding.

Papierwinkel
Om te kunnen starten met je opleiding hebben we allerlei gegevens en documenten (zoals een kopie van je legitimatie) van je nodig. Meestal heb je die al tijdens het intakegesprek aan ons overhandigd. Mocht je nog niet alles hebben ingeleverd, dan zullen we je daar voor aanvang van je studie nog om vragen.

Praktische informatie
Wanneer heb je vakantie (altijd goed om te weten natuurlijk)? Hoe laat gaat je school open en dicht? Wat moet je doen als je ziek bent? Allemaal belangrijke zaken om te weten. Informatie over voorzieningen en afspraken krijg je via de schoolgids en kun je vinden in de studentenportal Noorderportal.

Meer info over de start van het schooljaar 2017-2018
Via studiestartenbijnoorderpoort.nl vind je alle informatie die je nodig hebt voor jouw opleiding.