Skip to ContentSkip to Navigation
Home Studeren bij Noorderpoort Start van het studiejaar

Start van het studiejaar

Uiterlijk zes weken voor de start van je opleiding sturen we je alle informatie die je nodig hebt om te kunnen beginnen.

Startbrief
Je ontvangt een brief waarin we je informeren over de introductie, het startmoment van de lessen en andere belangrijke zaken zoals het aanschaffen van boeken, gereedschap en werkkleding. 

Boeken
We zorgen dat je van te voren weet welke boeken je moet aanschaffen. In de meeste gevallen kun je je lesboeken bestellen bij de webshop van Van Dijk en/of Studieboekencentrale.

Gereedschap en werkkleding
In veel beroepen heb je gereedschap en/of werkkleding nodig. Voordat je start met je opleiding zorgen wij ervoor dat je weet welk gereedschap je moet aanschaffen en waar je dat kunt bestellen.

Is werkkleding voor je opleiding verplicht (denk bijvoorbeeld aan kokskleding voor de opleiding kok), dan word je - ruim voor de opleiding begint - uitgenodigd voor een moment om de kleding te passen. De kleding wordt daarna besteld, zodat je deze in je bezit hebt bij aanvang van het schooljaar. 

Laptop
Voor alle opleidingen bij Noorderpoort heb je een laptop nodig. Als je deze nog niet hebt, zul je die nog moeten kopen.

Schoolkosten
Studeren kost geld. Aan het begin van elk schooljaar krijg je een indicatie van de jaarlijkse schoolkosten van je opleiding.

Papierwinkel
Om te kunnen starten met je opleiding hebben we allerlei gegevens en documenten (zoals een kopie van je legitimatie) van je nodig. Meestal heb je die al tijdens het intakegesprek aan ons overhandigd. Mocht je nog niet alles hebben ingeleverd, dan zullen we je daar voor aanvang van je studie nog om vragen.

Praktische informatie
Wanneer heb je vakantie (altijd goed om te weten natuurlijk)? Hoe laat gaat je school open en dicht? Wat moet je doen als je ziek bent? Allemaal belangrijke zaken om te weten. Informatie over voorzieningen en afspraken krijg je via de schoolgids en kun je vinden in de studentenportal Noorderportal.

Noorderportal
Met ingang van september 2016 hebben we onze belangrijkste studenteninformatie ondergebracht in Noorderportal, onze studentenportal. Steeds meer informatie zullen we gaan aanbieden via Noorderportal. Dat geldt straks ook voor de informatie over het starten van je opleiding.

Tot het moment waarop alle informatie in Noorderportal staat ontvang je nog informatie van ons op papier en vind je op onze oude website informatie van jouw school over praktische zaken.