Skip to ContentSkip to Navigation
Home Studeren bij Noorderpoort Aanmelden en intakegesprek

Aanmelden en intakegesprek

Aanmelden 

Wil je je aanmelden voor een opleiding bij ons, dan doe je dat digitaal. Bij elke mbo-opleiding op onze website vind je een aanmeldknop. Het werkt vrij eenvoudig, je kunt je zonder handleiding door het programma heen laten leiden. Zorg wel dat je je burgerservicenummer en je vooropleidingsgegevens bij de hand hebt.

Het heeft onze voorkeur dat je je voor een opleiding die in september begint aanmeldt vòòr 1 april. We kunnen je dan snel uitnodigen voor het intakegesprek. Jij weet dan vroegtijdig of je geplaatst bent bij de opleiding of niet.

Auditie/Selectie

Bij sommige van onze opleidingen kennen we selectierondes en audities. Bij deze opleidingen vragen we je om je aan te melden vòòr 1 maart. Het selectieproces neemt enige tijd in beslag. Vroeg aanmelden zorgt er voor dat we je ook in een vroeg stadium zekerheid kunnen geven of je geplaatst wordt op de opleiding of niet. 

Uitnodiging voor intakegesprek

Binnen tien dagen na je aanmelding ontvang je per post en e-mail een uitnodiging voor een intakegesprek. We kijken tijdens dit gesprek of je voldoet aan de toelatingseisen en of de opleiding bij je past. Ook kijken we naar je persoonlijke kenmerken, capaciteiten en motivatie. Natuurlijk is dit best een beetje spannend, het gaat tenslotte wel om jouw toekomst. Maar de medewerkers die de intake afnemen hebben het beste met je voor en willen je vooral helpen aan een passende opleiding. Blijf dus vooral gewoon jezelf. Je mag iemand meenemen als je dat prettig vindt.

Wat neem je mee voor de intake?

  • Identiteitsbewijs
  • Een kopie van je cijferlijst of diploma. Als je dit nog niet hebt, neem dan een actueel resultatenoverzicht mee

Hoe bereid je je voor op het intakegesprek?

  • Verdiep je in de opleiding
  • Denk na over welk beroep je met de opleiding wilt gaan doen
  • Denk na over je motivatie om de opleiding te volgen

Meld het ons als je een leerbelemmering of handicap hebt
In het intakegesprek zullen we jou vragen of je een leerbelemmering hebt, zoals dyslexie, een handicap, een chronische ziekte of gedragsproblemen, die jou belemmeren in je leerproces. Dat weten we graag, want dan kunnen we samen met jou bepalen of je ook gebruik wil maken van extra begeleiding die we speciaal daarvoor in huis hebben.

Wanneer hoor je of je geplaatst bent?
In het intakegesprek kijken we of je geplaatst kunt worden in de opleiding waarvoor je je hebt aangemeld. Vaak hoor je al tijdens of vlak na het gesprek of je geplaatst wordt. Soms duurt het langer voor je de uitslag krijgt. Dat kan allerlei redenen hebben. Bijvoorbeeld als er maar een beperkt aantal opleidingsplaatsen is.

Het kan zijn dat je wordt uitgenodigd voor een verlengde intake en/of dat je het aanbod krijgt om met een loopbaanadviseur eventuele andere mogelijkheden te zoeken.

Vragen
Heb je vragen over het intakegesprek, bel dan met de school. De contactgegevens vind je onder locaties.

Ondertekenen onderwijsovereenkomst

Als je geplaatst bent, dan ontvang je binnen een paar dagen na de intake een onderwijsovereenkomst die je moet ondertekenen. Als je deze hebt ingeleverd, sta je ingeschreven bij ons en geven wij dit ook door aan DUO. Je hebt nu alles gedaan om aan de opleiding te beginnen. Bij de onderwijsovereenkomst horen Algemene Voorwaarden waarin de rechten en plichten van jou en van Noorderpoort beschreven staan.

Starten met de opleiding

Uiterlijk zes weken voor de start van je opleiding sturen we je alle informatie die je nodig hebt om te kunnen beginnen.