Fijnmechanische techniek

Fijnmechanische techniek is het vakgebied van de precisieapparatuur. In de lucht- en ruimtevaart, in ziekenhuizen en tandartspraktijken, in televisiestudio’s en computerbedrijven; overal kom je fijnmechanische techniek tegen. En dat betekent dat we absoluut niet meer zonder kunnen.

Zonder fijnmechanische techniek geen knieprotheses, geen tandartsboor, geen International Space Station, geen internet, noem maar op.

Stichting Klaas Dijkstra Fonds

Het fonds ondersteunt afstuderende studenten aan technische opleidingen en jonge mensen die in de sector Fijnmechanische techniek een eigen bedrijf willen beginnen. Talent en ondernemerszin zijn hier de sleutelwoorden.

Het fonds werkt sinds 2001 samen met het Noorderpoortcollege te Stadskanaal ter ondersteuning van de Fijnmechanische technische opleiding. Het doel van deze samenwerking is de belangstelling voor de opleiding te bevorderen en de leerlingen te stimuleren zich in hun vak verder te ontwikkelen.

Aan elke afstuderende leerling van de reguliere opleiding in de Fijnmechanische techniek verstrekt het fonds een diplomabonus van € 300,00.

Daarnaast stelt het fonds jaarlijks de Klaas Dijkstra Prijs voor de Fijnmechanica beschikbaar voor het best uitgevoerde afstudeerwerkstuk. Aan deze prijs is een geldbedrag van € 600,- verbonden.

logo KDF

Noorderpoort | gepubliceerd op: 19 maart 2012