Skip to ContentSkip to Navigation
Home Bedrijven & Opleiden Uw bedrijf leerbedrijf

Uw bedrijf leerbedrijf

In negen stappen erkend worden tot leerbedrijf
Spreekt het je aan om enthousiaste, gemotiveerde jonge mensen in je bedrijf aan het werk te hebben via een werken en leren-traject (BBL)? Word dan erkend leerbedrijf. Als erkend leerbedrijf mag je aankomende vakmensen opleiden tot professionals.

In negen stappen vraag je de erkenning aan. Aanvragen doe je via de site van de Stichting Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB).

Subsidieregeling praktijkleren 
Erkende leerbedrijven zijn een voorbeeld voor de branche. Je onderstreept het belang van opleiden van nieuwe vakmensen. Naast dat je investeert in jong talent levert dit je bedrijf ook financiële voordelen op. Kosten voor scholing van werknemers/studenten hoef je niet altijd volledig te dragen. Er zijn (fiscale) regelingen en subsidies voor je bedrijf. Soms draag je minder loonbelasting en premie volksverzekeringen af voor werknemers die scholing volgen.

De subsidieregeling praktijkleren heeft tot doel bedrijven en organisaties te stimuleren tot het bieden van praktijkleerplaatsen. Werkgevers die een mbo-bbl student een praktijkleerplaats aanbieden, komen in aanmerking voor compensatie van de gemaakte begeleidingskosten. Deze subsidieregeling is voor werkgevers die mbo leerlingen begeleiden die een opleiding volgen in de beroepsbegeleidende leerweg (bbl). Op bedrijven die een bol-leerling begeleiden is de regeling niet van toepassing.

Meer informatie over deze regeling vind je op de website Rijksdienst voor ondernemend Nederland​​​.