Skip to ContentSkip to Navigation
Home Bedrijven & Opleiden Leerbedrijven

Leerbedrijven

Binnen Noorderpoort zijn er drie onderwijsleerbedrijven:

 • Leerbedrijf Euroborg
 • Leerbedrijf Business@School
 • Leerbedrijf KTiMpress

Op deze pagina lees je alles over de verschillende leerbedrijven binnen Noorderpoort en hun aangeboden diensten.

Leerbedrijf Euroborg

Gastvrijheid & Toerisme biedt in de Euroborg meer dan alleen opleidingen. We hebben verschillende onderwijsleerbedrijven onder ons dak. In het leerbedrijf maken studenten kennis met alle facetten van hun toekomstige beroep. Met veel enthousiasme runnen onze studenten een hotel, een restaurant, een kappers- en een beautysalon. En u kunt daar voordelig gebruik van maken. Tevens kunt u binnen het leerbedrijf MTRO Events uw evenement laten organiseren.

Bakkerij

In de bakkerij van Noorderpoort Euroborg worden door studenten van de opleidingen ‘Uitvoerend Bakker’ en ‘Zelfstandig werkend Bakker’ vrijwel dagelijks allerlei brood- en banketproducten gemaakt.

In de bakkerijwinkel, open van maandag t/m vrijdag van 9.00 – 16.00, (in het Grand Café) kunt u terecht voor vers brood en gebak, maar ook koekjes, chocolade, seizoensproducten en streekproducten!

U kunt ook producten bestellen. Bijvoorbeeld een taart voor een verjaardag. In overleg proberen we aan uw wensen tegemoet te komen. Het is daarbij van belang om minimaal twee weken van tevoren contact op te nemen via 050-3178200, vragen naar Klaas Noordhof. 

Hotel

Wist u al dat het Noorderpoorthotel Euroborg beschikt over negen unieke kamers?

Onze studenten managen alle denkbare hotelfuncties en doen er alles aan om uw verblijf zo prettig mogelijk te maken! Van maandag tot en met donderdag kunt u bij ons inchecken. In het weekend en tijdens de schoolvakanties zijn wij gesloten.

Onze kamers
De comfortabele tweepersoons kamers hebben elk een eigen thema, gebaseerd op sport en spel en zijn voorzien van de volgende faciliteiten:

 • Ze beschikken over een volledig ingerichte badkamer waarvan zelfs één met een jacuzzi, koffie- en theefaciliteiten, minibar en televisie!
 • Bij ons hoort het uitgebreide ontbijt standaard bij iedere overnachting. Vanaf 8.00 uur bent u hiervoor welkom in ons Grand Café. Mocht u vroeger willen vertrekken dan is het altijd mogelijk om een ontbijtpakket bij uw reservering te bestellen.
 • U kunt als gast van ons hotel parkeren in onze parkeergarage tegen gereduceerd tarief a € 15,00 per nacht.

De prijs voor een overnachting, op basis van éénpersoonsbezetting
is: € 60,40, inclusief ontbijt en toeristenbelasting op basis van tweepersoonsbezetting is: € 67,80, inclusief ontbijt en toeristenbelasting

Bel gerust voor meer informatie over de hotelkamers en de mogelijkheden met de receptie van het hotel. Wij vertellen u graag meer! Het telefoonnummer is: 050 3178200.

U kunt natuurlijk ook per e-mail reserveren via reserveringen@noorderpoort.nl. Wij nemen dan telefonisch contact met u op om de details door te spreken.

Restaurant

Onze leerlingen van de Hotelschool, de opleiding Gastvrouw/gastheer en de koksopleiding staan alle werkdagen klaar om goed verzorgde gerechten in een gezellige sfeer te verzorgen.

Twee restaurants: Enter en Escape
Er zijn twee mooie restaurants, Enter en Escape, waar we onze lunches, diners en buffetten verzorgen.

Restaurant Escape bevindt zich op de tweede etage van onze school en heeft een mooi uitzicht op het speelveld van FC. Groningen.
Restaurant Enter is gevestigd naast het Grand Café.

Lunch en diner
Voor de lunches en diners gelden verschillende prijzen en aanvangstijden.

Aanvang Prijzen
Lunches           12.00 uur
reserveren gewenst           
Varierend van €6,- tot €10,-
Dit is exclusief consumpties
Diner 18.00 uur
reserveren gewenst

Varierend van €10,- tot €12,-
Dit is exclusief consumpties

De diners zijn 3-gangen diners, die u kunt uitbreiden met een extra gang. De gastvrouwen en gastheren adviseren u graag bij uw keuze, alsmede over mooie bijpassende wijnen. Dus boek nu een heerlijk diner met familie en vrienden bij Noorderpoort Euroborg.

De lunches en diners zijn te boeken tijdens werkdagen. Tijdens weekenden en feestdagen zijn wij gesloten.

Grand Café
Voor een vers belegd broodje, kopje soep of een warm lunchgerechtje kunt u terecht in het Grand Café. Maar voor een kopje koffie of thee, eventueel met een lekkernij uit eigen bakkerij, gemaakt door de leerlingen van onze bakkersopleiding, bent u ook van harte welkom.

Het Grand Café is op werkdagen geopend van 09.00 – 18.00 uur, vrijdags tot 17.00 uur, de keuken van 11.00 tot 16.00 uur.

Reserveringen
Voor reserveringen kunt contact met ons opnemen op telefoonnummer: 050-3178200 of via reserveringen@noorderpoort.nl

Voor groepen kunnen wij arrangementen op maat maken. Wat te denken van een koud/warm buffet of High Tea? Vraag vrijblijvend informatie of een offerte via euroborg@noorderpoort.nl.

Beautysalon

De Noorderpoort studenten van de opleiding Beauty en Wellness beschikken over een eigen beautysalon. Wij verwelkomen u graag voor een op uw wensen afgestemde behandeling.

Behandelmogelijkheden M/V*

 • Gezichtsbehandeling
 • Lichaamsbehandeling
 • Cosmetische handverzorging
 • Cosmetische voetverzorging
 • Deelbehandelingen (epileren, verven etc.)

* De behandelingen worden uitgevoerd door schoonheidsspecialisten in opleiding tegen een gereduceerd tarief (prijslijst Beauty & Wellness Salon)

Behandeling op afspraak
Wilt u meer weten of een afspraak maken, neem gerust contact op via 050-3178200.

Meer informatie over een afspraak maken.  

Hostessteam

Het hostessteam verzorgt wekelijks de gastenontvangst bij het basketbalteam Gasterra Flames, we assisteren het Alfa-college bij hun Burgerschapsdagen, we werken al jaren samen met SRC Travel, bureau Jaarsma, het Huis voor de Sport en de RUG.

Onze studenten ontvangen uw gasten, assisteren bij workshops en congressen, bij openingen en jubilea, etc.

Wilt u ook gebruik maken van onze gastvriendelijke studenten bij uw evenement? Neemt u dan contact op met de Noorderpoort Euroborg: 050 - 317 82 00 en vraag naar Anky de Wilde.

Kapsalon

Knippen, kleuren, permanenten
Noorderpoort Euroborg heeft een eigen kapsalon. U kunt hier tegen een gereduceerd tarief terecht voor:

 • knippen en föhnen
 • permanenten
 • kleuren
 • watergolven

U wordt ontvangen door de studenten van de kappersopleiding waarna u kunt genieten van een kappersbehandeling onder het genot van een kopje koffie. Uw kappersbehandeling is onderdeel van het leerproces van onze studenten. Houdt u er daarom rekening mee dat een behandeling meer tijd kost dan een behandeling bij een reguliere kapsalon.

Openingstijden
De openingstijden zijn afhankelijk van het lesrooster van de studenten. Bij het maken van de afspraak nemen we de mogelijkheden met u door.

Locatie
Heeft u een afspraak? Dan kunt u zich melden bij de balie van het Grand Café van Noorderpoort Euroborg, Boumaboulevard 113, 9723 ZS Groningen.
U wordt dan door onze gastvrouw naar de kapsalon begeleid.

Afspraak maken
Voor het maken van een afspraak kunt u mailen naar kapsalon@noorderpoort.nl. Vermeld in het formulier of een afspraak wilt maken voor:

Knippen, Kohnen, kleuren, permanenten of watergolven en wanneer u wilt komen. Daarnaast ontvangen we ook graag uw telefoonnummer.

Uw aanvraag wordt doorgestuurd naar de leerlingen, deze zullen rechtstreeks contact met u opnemen voor het maken van een afspraak.

Aangezien we in ons lesprogramma per week verschillende onderdelen behandelen kan dit betekenen dat de afspraak even op zich laat wachten.

MTRO Events

Evenementenbureau
MTRO Events is het evenementenbureau dat wordt gerund door derdejaars MTRO studenten Gastvrijheid & Toerisme. Met veel enthousiasme organiseren onze studenten de meest uiteenlopende projecten. De evenementen zijn onderdeel van een examen, waarbij de studenten leiding geven aan studiegenoten van de MTRO. Ieder evenement is uniek door de aanpak van onze studenten, zij maken er een dag van die met een grote lach wordt afgesloten.

Dit jaar organiseert MTRO Events onderstaande evenementen:

 • Lesbezoekdagen in de Euroborg
 • Sinterklaasfeest voor de Gasunie
 • Wereld Natuur Fonds scholen project (Drenthe)
 • Wereld Natuur Fonds Upstairs project (Assen)
 • Showavond recreatie studenten
 • Voedselbank evenementen voor RTVNOORD
 • Schoolfeest voor de hele Euroborg
 • Stagetrainingsdagen voor de opleiding Recreatie
 • Wintersport voor Recreatie
 • Open dagen voor Noorderpoort Euroborg
 • Sportdag voor alle opleidingen in de Euroborg
 • Teamdag voor personeel van de opleiding MTRO

Wilt u dat onze studenten ook voor u een event organiseren, neem dan contact op met Daan Oolders: d.oolders@noorderpoort.nl.

Vergaderen

Faciliteiten
Het Noorderpoorthotel heeft een aantal vergaderruimtes die wij geheel op uw wensen kunnen afstemmen.

Onze vergaderruimtes zijn standaard uitgerust met beamer, scherm, pc, flipover en whiteboard (extra apparatuur op aanvraag).

4 uurs vergaderarrangement

 • Koffie en thee bij ontvangst
 • Plenaire vergaderzaal
 • Onbeperkt koffie, thee en ijswater
 • Iets lekkers bij de koffie
 • Gebruik van audiovisuele middelen en vergaderbenodigdheden

Prijs: € 17,00 per persoon

8 uurs vergaderarrangement

 • Koffie en thee bij ontvangst
 • Plenaire vergaderzaal
 • ’s Ochtends onbeperkt koffie, thee en ijswater
 • Iets lekkers voor bij de koffie
 • Uitgebreide lunch
 • ’s Middags flesjes frisdrank en fruit
 • Gebruik van audiovisuele middelen en vergaderbenodigdheden

Prijs: € 38,00 per persoon

Indien een arrangement niet geheel aansluit op uw wensen, dan horen wij dit graag en zullen wij met een passend voorstel komen.
Wij bieden u de mogelijkheid om voor uw gasten uitrijkaarten voor de parkeergarage te bestellen (€1,50 per uur).

Capaciteit vergaderruimtes

naam aantal personen
BREAK                        12 personen
FOCUS 30 personen
BREAK/FOCUS 60 personen
SKYHIGH 14 personen


Meer informatie en reserveringen
Via een e-mail kunt u uw reservering sturen naar: euroborg@noorderpoort.nl of u kunt bellen naar 050-3178200.

Leerbedrijf Business & Administratie

Business@School is het onderwijsleerbedrijf van de school Business & Administratie.  Binnen het leerbedrijf is een werkomgeving gecreëerd, waar echte opdrachten door studenten uit verschillende opleidingen van Noorderpoort worden uitgevoerd.

De opdrachten komen van opdrachtgevers binnen het Noorderpoort of van bedrijven, (non)profitorganisaties, instellingen, verenigingen en stichtingen. Alle opdrachten hebben te maken met de opleiding van de student; marketing, communicatie, evenementen, grafische vormgeving, fashion & interior, ICT en secretariële werkzaamheden.

Bij het onderwijsleerbedrijf beschouwen we de student als een medewerker. We verwachten van onze studenten een representatieve houding en begeleiden ze om een goed klantencontact met de opdrachtgever te onderhouden.

Wil je contact opnemen met Business@School? 

Openingstijden
​ma-vr 9.00-16.00 uur

Bezoekadres
Hora Siccamasingel 177
9721 HE Groningen      
Telefoon: 050 36 56 500
​Postadres
t.a.v. Business@School
Postbus 6177
9702 HD Groningen                           

Contactpersonen:

avatar

Groningen
Ludy Bultena
lam.bultena@noorderpoort.nl
088 - 230 78 92

avatar

Groningen
Greta Norder
gr.norder@noorderpoort.nl
088 - 230 74 66


bashora@noorderpoort.nl

Businessplan

Marketingplan
Bent u toe aan een nieuw marketingplan voor uw organisatie? Studenten van B@S kunnen u helpen. Marketing is niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Studenten worden opgeleid om met nieuwe trends en ontwikkelingen om te gaan en deze toe te passen. Marktverkenning en –ontwikkeling en op de voet volgen, is voor hen bekend terrein. Onze marketeers staan voor u klaar.

Communicatieplan
Iedere doelgroep heeft zijn eigen kenmerken. Inspelen op de manier waarop uw doelgroep communiceert is voor onze studenten een uitdaging. Zij kennen de wereld van Facebook, Twitter en andere moderne communicatiemiddelen. Gelukkig worden ze ook geïnstrueerd in de “ouderwetse” communicatievormen. Zo kan er een communicatieplan op maat worden ontwikkeld.

Social media plan
Ook op Social Media gebied kunnen onze studenten u ondersteunen. Uw bedrijf kan door verschillende moderne communicatiemiddelen, zoals Facebook, Twitter, Linkedin etc. gepromoot worden en meer naamsbekendheid krijgen. Dit kan leiden tot extra inkomsten. Wilt u weten wat Social Media kan betekenen voor uw bedrijf, neem vrijblijvend contact op.

Sponsorplan
Wanneer u op zoek bent naar financiële middelen voor uw organisatie, dan kunnen wij u daarbij een handje helpen. Verenigingen hebben de vrijwilligers en sponsoren niet meer voor het uitkiezen. Het wordt steeds moeilijker om verenigingen te laten voortbestaan. Daarom is het van belang om een goed sponsorplan te hebben. Via een sponsorplan kunnen wij u op weg helpen, om uw plannen te realiseren met nieuwe financiële middelen.

Events

Koopzondag
Drie á vier keer per jaar organiseren studenten van B@S in samenwerking met de winkeliers van De Hooge Meeren in Hoogezand een koopzondag met steeds een verschillend thema. Een Culinaire of een Fashion koopzondag verhoogt het winkelplezier voor het publiek.

Open Dagen
Ervaring met Open Dagen organiseren is ook aanwezig binnen ons B@S-team. De studenten van B@S verzorgen de Open Dagen op uw bedrijf tot in de puntjes. Alles wat u nodig heeft wordt door ons zorgvuldig en op kwaliteit samengesteld. Van het meedenken over de aankleding van ruimtes, de vormgeving van het drukwerk tot facilitaire ondersteuning tijdens deze dagen, u kunt bij B@S aankloppen. Samen maken we er een commercieel succes van.

Personeelsdagen
Wilt u uw personeel een onvergetelijke dag bezorgen? Laat de studenten van B@S meedenken en meewerken aan uw personeelsdag. Het zal een unieke, verrassende en goed verzorgde dag zijn, waar nog lang over zal worden nagepraat. Organiseren is ons op het lijf geschreven.

Fashionshows
Studenten van B@S werken ook mee aan het organiseren van fashionshows.


Office-activiteiten

​Administratieve ondersteuning
Elk jaar vindt er een aantal loopevenementen in Groningen plaats. Noorderpoort neemt hier aan deel met een aantal teams. Onze secretaresses van B@S verzorgen de inschrijvingen en alle informatie voor de deelnemers die mee doen aan deze loopprojecten. Zij verzorgen alles van A tot Z.

Verenigingsondersteuning
Verenigingen hebben het tegenwoordig moeilijk. Veel werkzaamheden blijven liggen door gebrek aan vrijwilligers. B@S kan verenigingen grote diensten bewijzen. Zaken als het ontwerpen van flyers, folders en websites kunnen door B@S worden opgezet en uitgevoerd. Daarnaast kan B@S een ledenadministratie bijwerken, een telefonische of digitale enquête afnemen of het schrijven van Marketing-, PR- of Sponsorplannen voor haar rekening nemen. Administratieve ondersteuning bij allerlei activiteiten zijn competenties van de secretaresses B@S.

Administratieve zaken op orde
Wilt u ook uw administratieve zaken op orde brengen? Laat de secretaresses van B@S u een handje helpen. Zij ondersteunen u bij het voorbereiden en organiseren van het werk, bijhouden van uw agenda en uittypen van brieven. Wilt u de mogelijkheden met ons bespreken, bel gerust eens.

Customer relationship management
Heeft u een ledenbestand dat u wilt opschonen? Onze secretaresses kunnen deze klus voor u klaren. Zij bellen en checken één en ander en kunnen een up-to-date ledenlijst bij u afleveren.

Workshops en trainingen
Workshops en trainingen zijn zowel leerzaam voor u als uw personeel en kunnen op maat gemaakt worden door onze creatieve studenten van B@S. Prezi, het gebruik van Ipad, laptop of Windows zijn workshops die we voor u kunnen verzorgen. Daarnaast ontwikkelen we trainingen op het gebied van Telefoneren, Solliciteren en Intakegesprekken voeren. Laat u informeren over de maatwerk mogelijkheden voor uw organisatie.

Grafische vormgeving

Filmproducties
Een videoclip of promotiefilm laten maken? Of heeft u een goede cameraman of -vrouw nodig? Zoekt u een student met talent voor film en video? Dan bent u op het goede adres, want onze studenten hebben veel in huis.

Web ontwerpen
Bent u toe aan een nieuwe huisstijl of een nieuw ontwerp van uw website. De studenten van B@S ontwikkelen huisstijlen en logo’s en kunnen folders, posters en websites vormgeven. Ook animatie behoort tot de mogelijkheden van onze studenten.

Promotiemateriaal
Wilt u uw bedrijf onder de aandacht van het publiek brengen? Dan bent u bij ons aan het goede adres! Onze studenten van B@S ontwikkelen verschillende promotiematerialen in overleg met u, die bij uw bedrijf passen. Van folders en posters tot flyers en gadgets, alles kan door onze studenten worden verzorgd.

Grafische vormgeving

Ontvangen van gasten
Organiseert u binnenkort een beurs, congres of evenement en heeft u representatieve gastdames en -heren nodig?
Onze studenten zijn zeer representatief, enthousiast en ervaren. Klantvriendelijkheid en geduld is ons op het lijf geschreven! We zijn een visitekaartje voor uw bedrijf.

Personal Assistant
Een eigen Personal Assistant die tijdens uw evenement de taken backstage overneemt? Een droom die kan ingelost worden. Onze Personal Assistants van B@S ondersteunen en anticiperen op wat er gedaan moet worden en springen pro-actief in waar nodig. Laat onze studenten u ondersteunen bij uw zaken. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Fashion en Interior

Fashionshows
Creatief, origineel en vol passie zijn de studenten van de opleiding Fashion Styling. Wilt u een Fashion Show of een ander event organiseren? De B@S-studenten kunnen de kaartverkoop, aankleding en ontvangst van het publiek regelen. Tevens kunnen zij u facilitair ondersteunen en het entertainment verzorgen. Wij hebben ervaring op dit gebied en kunnen u veel werk uit handen nemen.

Interieuradviezen
Een juiste uitstraling is belangrijk voor uw bedrijf. Door te spelen met de stoffen en materialen geven de interieurstylisten van B@S u advies. Samen met u gaan zij op zoek naar uw stijl en wensen. Deze verwerken de studenten in een compleet interieurontwerp. Ze maken een indelingsplan en een meubel-, materiaal-,kleur- en verlichtingsadvies. Met daarbij tips voor de juiste keuze op de vloer, raam- en wanddecoratie en accessoires.