Sociaal Agogisch Werk / Welzijn

Heb jij interesse in mensen en wil jij graag werken met mensen? Kies dan voor een opleiding binnen de richting Sociaal Agogisch Werk! In het Sociaal Agogisch Werk gaat het om mensen die begeleiding en/of hulp nodig hebben. Het is een zeer breed werkveld. De mensen met en voor wie je gaat werken - kinderen, jongeren, volwassenen en/of ouderen - komen uit verschillende milieus en culturen. Zij verwachten van jou steun, begrip en respect voor hun gevoelens bij het leren ontdekken en begrijpen van de wereld om hen heen.

Voor een baan als sociaal agogisch werker is belangstelling voor mensen een voorwaarde. Immers: in dit werk ben je bezig met het begeleiden en stimuleren van anderen. Dat vraagt een groot inlevingsvermogen.
Juist daarom speelt ook persoonlijkheidsvorming een belangrijke rol tijdens de opleiding. Dat betekent aandacht voor je eigen ontwikkeling, voor het ontdekken van je mogelijkheden en grenzen en voor het samenwerken met anderen. Tijdens de opleiding leer je hoe je methodisch kunt werken en hoe je groepen en individuen kunt begeleiden.
Een belangrijk deel van de opleiding vindt plaats in een BPV-instelling, waar je werkt en/of stage loopt. BPV betekent beroepspraktijkvorming, in de beroepspraktijk leer je theorie in de praktijk te brengen en je praktijk theoretisch te onderbouwen


Informatie over de SAW op deze locatie:

Opleiding(en) info Actuele plaatsingsinfo​ febr. 2016
Pedagogisch Werk Pedagogisch Werk
Maatschappelijke zorg, niveau 4 Maatschappelijke zorg
​Onderwijsassistent Onderwijsassistent
Sociaal Maatschappelijk Dienstverlener, alleen voor BBL !! Sociaal Maatschappelijk Dienstverlener, alleen voor BBL !!
Sociaal cultureel werker ​Wordt momenteel niet aangeboden, in augustus 2016 starten we met de opleiding 'Sociaal Werk' (BOL en BBL)waaronder óók het profiel SCW valt. Aanmelden kan al.
 

Algemene informatie over alle opleidingen binnen SAW-Welzijn
(Noorderpoort breed):
Pedagogisch medewerker, niveau 3
Pedagogisch medewerker, niveau 4
Pedagogisch medewerker jeugdzorg, niveau 4
Medewerker maatschappelijke zorg, niveau 3 (in combinatie met opleiding VZ3)
Maatschappelijke Zorg, niveau 4: Persoonlijk begeleider Gehandicaptenzorg

Maatschappelijke Zorg, niveau 4:Persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen
Onderwijsassistent, niveau 4 
Sociaal maatschappelijke dienstverlening, niveau 4

Noorderpoort | gepubliceerd op: 7 januari 2016